اعتماد به نفس به عنوان احساس اعتماد به توانایی ها،ویژگی ها و قضاوت فردی تعریف می شود. اعتماد به نفس برای سلامتی جسم و روان مهم است. داشتن اعتماد به نفس می تواند به موفقیت در زندگی شخصی و شغلی شما کمک کند.
داشتن اعتماد به نفس می تواند فواید زیادی در خانه ، محل کار و روابط شما به همراه داشته باشد. در اینجا نگاهی داریم به برخی از تأثیرات مثبت اعتماد به نفس در زندگی شما.
1 امکان امتحان چیزهای جدید. وقتی به خودتان باور داشته باشید،تمایل بیشتری برای امتحان چیزهای جدید خواهید داشت. خواه برای ترفیع شغل تقاضا کنید و یا برای یک کلاس آشپزی ثبت نام کنید،ایمان داشتن به خود برای اینکه خود را در آن جا قرار دهید مهم است.
2 عملکرد بهتر. وقتی به خود اطمینان دارید ، می توانید مهارت های خود را به کار مورد نظر اختصاص دهید.به جای این که وقت و انرژی خود را هدر دهید و نگران این باشید که به اندازه ی کافی خوب نیستید،می توانید انرژی خود را صرف کارتان کنید.در نهایت با احساس اعتماد به نفس عملکرد بهتری خواهید داشت.
3 انعطاف پذیری بهتر. اعتماد به نفس یا باور به خود می تواند انعطاف شما را تقویت کند ، یا توانایی بازگشت از هر چالش یا ناملایمتی که در زندگی با آن روبرو می شوید، افزایش دهد.
4 بهبود روابط. داشتن اعتماد به نفس سالم می تواند به شاد و سالم نگه داشتن روابط کمک کند. یک دلیل آن این است که افراد با اعتماد به نفس تمایل دارند مرزبندی های قویتر ایجاد کنند و نیازها و احساسات خود را در اولویت قرار دهند. داشتن اعتماد به نفس نه تنها بر احساس شما در مورد خودتان تأثیر می گذارد،بلکه به شما کمک می کند دیگران را بهتر درک کرده و آنها را دوست داشته باشید. همچنین به شما این قدرت را می دهد که اگر به آنچه استحقاقش را دارید نرسیدید،آن رابطه را کنار بگذارید.
خوشبختانه روش هایی وجود دارد که می توانید برای تقویت اعتماد به نفس خود انجام دهید. چه در یک زمینه ی خاص اعتماد به نفس نداشته باشید و چه به دنبال احساس اعتماد به نفس نسبت به هر مساله ای هستید،این روش ها می توانند به شما کمک کنند.
از مقایسه ی خودتان با دیگران دست بردارید.
چه نوع نگاه دوستانتان به شما در فیس بوک را مقایسه کنید و چه حقوق خود را با درآمد دوستتان مقایسه کنید،مقایسه کردن کار سالمی نیست.یک مطالعه در سال 2018 در مورد "شخصیت و تفاوتهای فردی" ،ارتباط مستقیمی بین حسادت و احساس شما در مورد خود یافته است.
محققان دریافتند افرادی که خود را با دیگران مقایسه می کنند حسادت را تجربه می کنند.و هرچه حسادت بیشتری داشته باشند،احساس بدتری نسبت به خود خواهند داشت.و این می تواند یک چرخه معیوب باشد.
به مواقعی که ثروت،داشته ها، مهارت ها، دستاوردها و ویژگی های خود را با دیگران مقایسه می کنید توجه کنید. تصور اینکه افراد دیگر بهتر هستند یا بیشتر دارند باور شما به خود را از بین می برد. وقتی متوجه شدید در حال مقایسه هستید، به خود یادآوری کنید که انجام این کار مفید نیست. هر کس زندگی خودش را می کند و زندگی یک رقابت نیست.
در اینجا چند نکته برای کمک به خلاص شدن از دام مقایسه کردن آورده شده است:
وقتی بهترین خودتان هستید،کمتر به مقایسه با دیگران یا تمرکز روی مواردی که کمبود دارید ، تمایل خواهید داشت. کمک به دیگران (نوع دوستی)، به ویژه افرادی که از شانس کمتری نسبت به شما برخوردار هستند، می تواند تصور خوبی برای خودتان ایجاد کند.
اگر به زندگی شخص دیگری حسادت می کنید، نقاط قوت و موفقیت های تان را به خود یادآوری کنید. برای کمک به تمرکز روی زندگی خود و نه زندگی دیگران،یک دفترچه ی شگرگذاری داشته باشید.
آیا افرادی در زندگی شما وجود دارند که دائماً قضاوت و مقایسه کنند و فقط دید رقابتی دارند (و نه به روش خوب)؟ اشکالی ندارد که تماس با این افراد را محدود کنید و یا در صورت امکان کاملاً از آنها پرهیز کنید.
همانطور که افراد منفی زندگی خود را از بین می برید،بیشتر کردن ارتباط با افرادی که برای بهترین خودتان بودن به شما انگیزه می دهند،حمایت می کنند و خوبی های تان را به شما یادآوری می کنند نیز مهم است.
مراقب جسم خود باشید.
اگر از بدن خود سوء استفاده کنید ، به سختی می توانید احساس خوبی در مورد خودتان داشته باشید. از طرف دیگر، اگر از خود مراقبت کنید، می دانید که برای ذهن ، بدن و روح خود کار مثبتی انجام می دهید و به طور طبیعی احساس اعتماد به نفس بیشتری خواهید کرد
چند روش خودمراقبتی که اعتماد به نفس را بیشتر می کند:
خوب غذا خوردن فواید زیادی دارد از جمله احساس اعتماد به نفس و عزت نفس بیشتر. هنگامی که بدن خود را با غذاهای مناسب تأمین می کنید، احساس سلامتی ، قدرت و انرژی بیشتری خواهی داشت، که می تواند باعث شود احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید.
مطالعات نشان می دهد که فعالیت بدنی باعث افزایش اعتماد به نفس می شود. یک مطالعه 2016 نشان می دهد که فعالیت بدنی منظم باعث سلامت جسمانی بیشتر می شود،و زمانی که جسم سالم باشد ،اعتماد به نفس بیشتر می شود.
متخصصان می گویند مدیتیشن از چند طریق می تواند به تقویت اعتماد به نفس کمک کند. از طرف دیگر، به شما کمک می کند خود را بشناسید و بپذیرید. مدیتیشن همچنین به شما می آموزد که گفتگوی منفی با خود را متوقف کنید و از هرگونه گفتگوی ذهنی که در اعتماد به نفس شما اختلال ایجاد می کند ، بپرهیزید.
کم خوابی می تواند به عزت نفس شما آسیب برساند، در حالی که خواب خوب و با کیفیت با ویژگی های مثبت شخصیتی از جمله خوش بینی و عزت نفس ارتباط مستقیمی دارد.
با خودتان مهربان باشید.
هنگام اشتباه ، شکست یا تجربه عقب نشینی با مهربانی با خودتان رفتار کنید.خشمگین با خود برخورد کردن چیزی را درست نمی کند. مطالعات نشان می دهد که این کار نتیجه معکوس دارد.
مطالعه ای که در سال 2009 در ژورنال شخصیت منتشر شد ، نشان می دهد که مهربان بودن با خود به داشتن اعتماد به نفس مداوم کمک می کند. فکر کردن به این که "همه گاهی اوقات اشتباه می کنند "در مقابل این فکر که "من خیلی احمق هستم.همه چیز را خراب کردم" نمونه ای از مهربانی با خود است و می تواند به شما کمک کند تا احساس خوبی داشته باشید حتی اگر خوب عمل نکرده باشید.
به جای اینکه خودتان را شماتت کنید، سعی کنید طوری که با یک دوست معتمد صحبت کنید ،با خودتان صحبت کنید.به خود بخندید و یادآوری کنید که هیچ کس کامل نیست.
از قدرت گفتگوی مثبت با خود استفاده کنید.
استفاده از گفتگوی خوش بینانه با خود، می تواند به شما در پرورش دلسوزی برای خود، پذیرش خودباوری و ورود به چالش های جدید کمک کند. از طرف دیگر، گفتگوی منفی با خود می تواند توانایی های شما را محدود کرده و اعتماد به نفس شما را کاهش دهد ، زمانی که ناخودآگاه خود را قانع كنید كه "از عهده این كار برنمی آیید" یا "خیلی سخت است" یا "حتی نباید امتحان كنید".
دفعه بعدی که فکر می کنید در جلسه هیچ حرفی برای گفتن ندارید یا بیش از حد برای ورزش کردن چاق شده اید، به خود یادآوری کنید که افکار شما همیشه درست نیستند.
در اینجا چند نمونه از چگونگی به چالش کشیدن گفتگوی بدبینانه با خود و تنظیم مجدد افکار به شیوه ای مثبت تر آورده شده است:
1 سعی کنید به جای اینکه به خود بگویید "من از عهده این کار بر نمی آیم" یا "این غیرممکن است" ، به خود یادآوری کنید که "می توانم از عهده آن بربیایم" یا "تمام کاری که من باید انجام دهم این است که تلاش کنم."
2 به جای اینکه به خود بگویید "من نمی توانم هیچ کاری را درست انجام دهم" ، وقتی اشتباه کرده اید ، به خود یادآوری کنید "دفعه بعد می توانم بهترعمل کنم" یا "حداقل یک چیزی یاد گرفتم."
3 به جای اینکه بگویید از صحبت کردن در جمع "متنفر هستید"، از عبارت ملایم تری مانند "دوست ندارم" استفاده کنید و به خود یادآوری کنید که "همه نقاط قوت و ضعف دارند."
شک داشتن به خود را بپذیرید.
گاهی اوقات ، افراد تا زمانی که احساس اعتماد به نفس بیشتری نکنند ، انجام کارها را به تعویق می اندازند مانند دعوت از شخصی برای ملاقات یا درخواست ارتقاء شغلی. اما گاهی اوقات ، بهترین راه برای جلب اعتماد به نفس انجام دادن کارها است. سعی کنید کارهایی را که مغزتان به شما می گوید نمی توانید،انجام دهید. با برخی از ترس های خود که ناشی از فقدان اعتماد به نفس است ،روبرو شوید. اگر می ترسید شرمنده ی خودتان شوید یا فکر می کنید که کار را خراب می کنید، به هر حال آن را امتحان کنید.
به خود بگویید این فقط یک تجربه است و ببینید چه اتفاقی می افتد.
خواهید فهمید که کمی مضطرب بودن یا چند بار اشتباه کردن آنقدرها که فکر می کردید بد نیست. و هر بار که به جلو می روید می توانید اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنید ، که در نهایت ، به شما در بازداشتن از انجام هر گونه ریسکی که عواقب منفی دارد، کمک می کند.
کمی تردید داشتن ممکن است به عملکرد بهتر شما کمک کند. مطالعه ای در سال 2010 نشان می دهد که ورزشکارانی که به خود تردید داشتند، از ورزشکارانی که 100٪ به خود اطمینان داشتند ، عملکرد بهتری دارند.
این بدان معنا نیست که شما نباید آماده شوید یا تمرین کنید. اگر سخنرانی بزرگی دارید ، در حضور دوستان و خانواده خود تمرین کنید تا کمی اعتماد به نفس پیدا کنید. اما صبر نکنید تا احساس اطمینان 100٪ پیدا کنید. ممکن است هرگز به آنجا نرسید.
سخن آخر
همه افراد یک بار یا بیشتر در زندگی با مشکلات اعتماد به نفس دست و پنجه نرم می کنند. اما اگر مسائل مربوط به اعتماد به نفس در کار ، زندگی اجتماعی یا تحصیلات شما اختلال ایجاد می کند ، باید از یک روانشناس کمک بگیرید.
گاهی اوقات ، اعتماد به نفس پایین از یک مسئله بزرگتر نشأت می گیرد ، مانند یک اتفاق بد در گذشته. در بعضی مواقع نیز ممکن است نشانه ای از مشکلات سلامت روان باشد.
ممکن است بیش از حد اعتماد به نفس داشته باشید. اگر بیش از حد به توانایی های خود اطمینان دارید ، ممکن است اقدامی نکنید. اعتماد به نفس بیش از حد در مورد توانایی خود برای آزمون ممکن است مانع از مطالعه شما شود. یا با فرض اینکه نیازی به تمرین برای سخنرانی ندارید ، می تواند باعث عدم آمادگی شما شود. داشتن مقدار کافی اعتماد به نفس سالم برای عملکرد بهتر ،اهمیت دارد.
مقالات مشابه
سلامت روانی شما اغلب تنها جنبه ایه که در زمان های سخت نادیده گرفته می شه. ضمن تلاش برای همگام ...
معمولاً شکرگزار چه چیزهایی هستید؟ آیا اخیراً از کسی قدردانی کرده اید؟ در سالی مانند سال گذشته ...
نگرش ،همه چیزاست. این جمله ای بود که پدرم وقتی که در یک بازی یا ورزشی می باختم، به من می گفت. ب...
یافتن زمان برای مراقبت صحیح از سلامت روان می تواند یک چالش واقعی باشد. به هر حال ،یافتن زمان هم...
Label
بزن بریم !