1. کودک شاد به شادی شما وابسته است تحقیقات وسیعی انجام شده است که نشان میدهد خروجی رفتار کودکانی که مادران افسرده دارند، منفی از آب درآمده است. همچنین مراقبت از کودکان برای این والدین، کار سختی میشود و نقش پدر و مادریشان را به خوبی انجام نخواهند داد. جالب است بدانید تأثیر ناراحتی والدین در ناراحتی فرزندان ربط اندکی به ژنتیک دارد؛ بنابراین نمیتوان ژنها را سرزنش کرد. از طرف دیگر سایر تحقیقات نشان دادهاند والدین شاد، کودک شاد پرورش خواهند داد؛ این قضیه هم ربطی به ژنتیک ندارد! بنابراین مسئله مهم این است که بیشتر از ژنتیک، رفتار والدین است که روی خلقوخوی بچهها تأثیر میگذارد.
از آنجایی که خنده مسری است؛ سعی کنید خودتان را شاد نگه دارید. با اقوام و دوستان خندهرو و شاد رفتوآمد کنید. جالب است بدانید وقتی کسی صدای خنده دیگران را میشنود، ناخودآگاه خندهاش میگیرد؛ البته اگر افسردگی یا مشکل حاد دیگری نداشته باشد؛ بنابراین از راهکارهای شادی آفرین برای شاد کردن خودتان و پرورش کودک شاد استفاده کنید.
2. نگذارید کودک تنها بمانند برای پرورش یک کودک شاد بهتر است روش درست برقرار کردن ارتباط را به او یاد دهید. اینکه به فرزندتان یادآوری کنید که برای خودش دوست پیدا کند، کافی نیست؛ بلکه باید برایش مصداق بیاورید و دقیقاً بگویید چه کار کند. تحقیقات نشان داده است بیمارانی که به مدت دو سال و روزی 15 دقیقه به صورت تلفنی با سایر بیماران صحبت کرده بودند، استرس و افسردگی بسیار کمتری از خودشان نشان دادند. به خاطر داشته باشید بیشازحد تنها ماندن، راه را برای فکر و خیال باز میکند؛ اما وقتی به فرزندتان یاد دهید برای خودش دوست پیدا کند، میزان این تنهایی و فکر و خیال را به مراتب کاهش خواهید داد.
3. نتیجه محور نباشید محققان میگویند فرزندان والدینی که مرتبط به نتیجه فعالیتهای فرزندشان توجه میکنند و روی دستاوردهایشان تأکید دارند، میزان بالاتری از افسردگی و اضطراب را تجربه میکنند. برای پرورش کودک شاد به جای تأکید مداوم روی نتیجه کار، پشتکارش را تشویق کنید و تلاش او را بستایید.
در یک تحقیق جالب، محققان متوجه شدند اگر والدین کودکی به جای تقدیر از تلاش او، از ویژگیهای ذاتی وی، مثل هوش تعریف کنند، احتمال ریسکپذیر شدن فرزندشان را پایین میآورند. بچههایی که در این آزمایش شرکت کرده بودند، در صورتی سراغ انتخاب پازلهای سختتر میرفتند که والدینشان به آنها لقب باهوش نداده بودند؛ کودکی که خودش را باهوش بداند نمیخواهد با انتخاب پازل سختتر ریسک کند و خودش را در معرض شکست قرار دهد.
4. خوشبینی را به کودک آموزش دهید سعی کنید از همین کودکی به فرزندتان یاد دهید روی نیمه پر لیوان تمرکز کند. تحقیقات نشان دادهاند بچههایی که تا 10 سالگی یاد گرفتهاند زیباییهای زندگی را ببینند، در دوران بلوغ، نسبت به مصرف مواد مخدر، افسردگی و اضطراب مصونیت بیشتری خواهند داشت. کودک شاد و خوشبین در ورزش و تحصیل موفقتر است. در آینده سالمتر خواهد بود و ازدواج موفقتری هم خواهد داشت.
5. عادت خوب پرورش دهید میگویند روزی مردی سوار بر اسب به تاخت میرفت. مرد دیگری از کنار جاده فریاد زد به این سرعت کجا میروی؟ مرد سواره جواب داد نمیدانم! از اسب بپرس! قضیه عادتهای ما هم همین است. اگر بتوانید از همین حالا کودک شاد و مثبتی پرورش دهید، در آینده هم عادتهایش او را به همین سمت خواهند برد؛ بنابراین سعی کنید عادتهای خوب را در فرزندتان پرورش دهید.
این عادتها در آینده علیه افسردگی و ناراحتی اقدام میکنند و به موقع به کمکش خواهند آمد. یکی از راههای پرورش عادتهای مثبت در کودکان تشویق آنها موقع انجام دادن کارهایی است که باعث شادیشان میشود. خوب است بفهمید فرزندتان از انجام چه کارهایی لذت میبرد و سپس انجام آن کارها را به بخشی از برنامه روزمرهاش تبدیل کنید.
مقالات مشابه
5 اشتباه والدین که نوجوان شان را پنهان کار می کند
آموزش ارزشهای اخلاقی مهم به کودک
کودکان همیشه ترسو
چگونه فرزندمان را مستقل تربیت کنیم؟
Label
بزن بریم !