شش تاثیر مدیتیشن روی سلامتی
مدیتیشن سابقه ای طولانی دارد که حداقل به 3000 سال پیش برمی گردد. این کار به عنوان تمرینی در آیین هندو آغاز شد. شاید به همین دلیل است که وقتی بسیاری از افراد به یاد مدیتیشن می افتند ، تصور می کنند کسی به حالت نیلوفر آبی نشسته ، پاها را به صورت صلیب درآورده ، دست ها را بالا آورده و چشمانش را بسته است.
آنچه در این کلیشه به آن توجه نمی شود ، درک این است که مدیتیشن چقدر به یک عمل متنوع برای افزایش کنترل ، شفافیت و آرامش ذهنی تبدیل شده است. اگرچه برخی از افراد همچنان از مدیتیشن به عنوان بخشی از اعمال دینی خود استفاده می کنند ، اما اکثر کسانی که مدیتیشن می کنند این کار را انجام می دهند تا از مزایای سلامتی آن بهره مند شوند.
این مساله با توجه به زمان کمی که برای به کارگیری موثر مدیتیشن روزانه لازم است، قابل درک می باشد (حدود 20 دقیقه - زمانی کمتر از آن چه بیشتر افراد در شبکه های اجتماعی سپری می کنند).
بیایید نگاهی به شش مزیت مدیتیشن برای سلامتی که از نظر علمی ثابت شده است،بیندازیم.
1. سیستم ایمنی قوی تر
یکی از جنبه های شگفت آور مدیتیشن ، تأثیر آن بر سیستم ایمنی بدن شما است. به نظر می رسد که آرامش منظم ذهن ،راهی برای ایجاد مقاومت در برابر بیماری های مختلف است. این بدان معنا نیست که مدیتیشن دیواری است که از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری می کند. اما شواهد بسیار قوی وجود دارد که می تواند به طور قابل توجهی احتمال بیمار شدن را کاهش دهد.
نمونه ای از این امر حاصل مطالعه ای است که سه گروه از افراد را با هم مقایسه کرده است. یک گروه کنترل در این مطالعه وجود داشت که هیچ تغییری در زندگی روزمره آنها ایجاد نمی شد ، یک گروه تمرینی که اعضای آن مجموعه ای از تمرینات روزانه را انجام می دادند و یک گروه مدیتیشن که اعضای آن روزانه مدیتیشن انجام می دادند.
این مطالعه نشان داد که بعد از هشت هفته ، گروه مدیتیشن در مقایسه با گروه کنترل 30٪ عفونت تنفسی کمتری دارد. علاوه بر این ، شدت بیماری هایی که در میان افراد گروه مدیتیشن رخ داده به طور قابل توجهی کمتر از گروه کنترل یا تمرینی بود.
نکته: مقدار منظمی از مدیتیشن ممکن است بتواند به شما کمک کند تا ازخود در برابر برخی بیماری ها محافظت کنید.
چطور این اتفاق می افتد؟ هیچ کس به طور قطعی نمی داند. به نظر می رسد که چون مدیتیشن استرس را کاهش می دهد ، این امر به بدن کمک می کند تا آمادگی بیشتری برای مقابله با بیماری داشته باشد.
2. کاهش استرس
همه استرس را تجربه می کنند. اگر هوشیار باشید ، این تجربه را خواهید داشت. برخی از استرس ها دلپذیر هستند ، مانند ازدواج ، تعطیلات ، مهاجرت به خانه رویایی.اما بسیاری از منابع استرس ناخوشایند هستند ، مانند اخراج از کار ، از دست دادن عزیزی و یا هزینه تعمیر ماشین.
فرقی نمی کند که منبع استرس چه باشد و یا استرس دلپذیر باشد یا به سختی تحمل شود ، در هر صورت می تواند از اندوخته ی روحی و جسمی شما بکاهد. در نتیجه ، یافتن راه های موثر برای کنترل استرس به منظور داشتن یک زندگی کامل و رضایت بخش مهم است.
مدیتیشن می تواند یکی از ابزارهای مورد استفاده برای رسیدن به این هدف باشد. این امر در بسیاری از مطالعات ثابت شده است. به عنوان مثال ، محققان در طی هشت هفته میزان استرس را در دو گروه از افراد مقایسه کردند. یک گروه آموزش مدیتیشن دریافت می کردند و سپس آن را به طور مداوم انجام می دادند، در حالی که گروه دیگر به روال معمول خود با استرس کنار می آمدند.
تعجبی ندارد که گروه مدیتیشن پس از هشت هفته به طور قابل توجهی استرس کمتری داشت. اما آنچه تعجب آور است این بود که گروه مدیتیشن همچنان یک سال بعد نیز از استرس کمتری برخوردار می ماند. علاوه بر این ، آنها همچنین به طور کلی احساس رفاه خود را بالاتر از کسانی که آموزش مدیتیشن ندیده اند ، ارزیابی می کردند.
نکته ی این مطالعه آن است که یک مدیتیشن ابتدایی مختصر می تواند به تغییر سبک زندگی منجر شود که تأثیرات طولانی مدتی دارد.
3. کیفیت خواب
همه افراد تجربه کرده اند که خواب چقدر بر روحیه و عملکرد موثر آنها تأثیر می گذارد. استراحت خوب شب ، پایه و اساس روز آینده را تعیین می کند. به همین ترتیب ، یک شب متلاطم مانعی برای پیش رفتن به سمت اهداف خود در روز بعد است.
این یک مشکل رایج است که سالانه 60 میلیون آمریکایی با آن دست و پنجه نرم می کنند . اگر شما یکی از کسانی هستید که برای داشتن خواب کافی و با کیفیت درگیری دارید ، مدیتیشن ممکن است تنها چیزی باشد که بتواند به شما کمک کند.
یک مطالعه که از این ایده پشتیبانی می کند شامل گروهی از شرکت کنندگان بود که به مدت یک سال مورد مطالعه قرار گرفتند. همه شرکت کنندگان به صورت قابل توجهی خواب آشفته داشتند. محققان این گروه را به دو زیر گروه تقسیم کردند. به یکی از آنها تکنیک های ساده مدیتیشن آموزش داده شد. به گروه دیگر دستورالعمل هایی در مورد چگونگی استراحت شبانه بهتر داده شد (به عنوان مثال ، زمان مشخص خواب، کاهش مصرف کافئین و غیره).
در پایان سال ، این دو گروه تفاوت معنی داری در کیفیت خواب خود نشان دادند. گروه مدیتیشن ،خوابش را به میزان قابل توجهی بهبود بخشیده بود - شبیه به آنچه در کسانی که از دارو برای درمان مشکلات خواب استفاده می کنند. آنها دریافتند که قدرت مدیتیشن برای بهبود کیفیت خواب تقریباً برابر با مصرف دارو و یا رفتار درمانی شناختی است.
گروه دیگر - گروهی که به آنها دستورالعمل های خواب بهترآموزش داده شده بود - تنها بهبود خفیفی در خوابشان را نشان دادند.
اما فقط این یک مطالعه نیست که از ارتباط بین مدیتیشن و بهبود خواب پشتیبانی می کند. در یک بررسی 2018 از 18 مطالعه در مورد مدیتیشن ، با مجموع 1654 شرکت کننده ، مشخص شد که مدیتیشن کیفیت خواب را بیش از استفاده از روش های دیگر بهبود می بخشد.
4. کاهش پیری سلول
اگرچه تمرین مدیتیشن منجر به جوانی ابدی نمی شود ، اما به نظر می رسد سرعت پیری و تحلیل سلول ها را کاهش می دهد. گویا بخشی از مکانیزمی که مدیتیشن باعث ایجاد این اثر می شود ، افزایش حضور تلومراز است ، آنزیمی که از ژن ها در برابر پیری محافظت می کند (اما در نهایت مانع آن نمی شود).
هنگامی که این آنزیم کم است ، سلول ها تمایل بیشتری به پیر شدن دارند. وقتی فراوانی این آنزیم وجود داشته باشد ، سلول ها با سرعت کمتری پیر می شوند. به همین ترتیب ، آنزیم تلومراز هنگامی که کسی به خوبی با زندگی کنار می آید افزایش می یابد و وقتی فرد دچار استرس شدیدی می شود ، کاهش می یابد.
به نظر می رسد مدیتیشن باعث افزایش این آنزیم می شود و در نتیجه سرعت پیری سلول را کاهش می دهد. مکانیسمی که باعث این اتفاق می شود ممکن است کاهش استرس روانی باشد که اغلب در کسانی که مدیتیشن می کنند دیده می شود. با کاهش تنش در زندگی و افزایش احساس بهزیستی ،باید وجود تلومراز افزایش یابد. در نتیجه سلول ها عمر طولانی تری پیدا می کنند.
هر چه سلول های شما بیشتر عمر کنند ، نیاز به تعویض کندتری دارند ودر نتیجه پیری شما کندتر می شود.
5. افزایش حافظه
چندین مطالعه نشان می دهد که مدیتیشن حافظه را تقویت می کند. این کار جریان خون را در مغز بهبود می بخشد ، که ممکن است باعث بهبود حافظه شود.
اگرچه تحقیقات نشان نداده است که نوعی از مدیتیشن نسبت به نوع دیگر برتری دارد ، اما نشان داده شده است که هر روز فقط حدود ده دقیقه مدیتیشن باعث می شود تا فرد این مزیت را تجربه کند. بعلاوه ، بلافاصله پس ازاین که کسی مدیتیشن را به عادت روزمره تبدیل کند ، پیشرفت در حافظه را نشان می دهد.
نمونه ای از این تاثیر در مطالعه ای یافت شد که دو گروه از افراد را با هم مقایسه می کرد. گروه اول متشکل از افرادی بود که هر روز به 13 دقیقه مدیتیشن مشخص گوش می دادند. گروه دیگر به پادکست 13 دقیقه ای گوش دادند (ارتباطی با مدیتیشن نداشت).
در پایان هشت هفته ، هر دو گروه مورد آزمایش قرار گرفتند و گروهی که مدیتیشن روزانه انجام می داد ، بهبود قابل توجهی در حافظه ی طولانی مدت و حافظه ی تشخیصی نشان داد. جای تعجب نیست که کسانی که مدیتیشن می کنند نیز استرس کمتری در خود نشان می دهند.
6. کاهش اضطراب
اضطراب بخشی از زندگی است که هر کس گهگاهی آن را تجربه می کند.این احساس بوجود می آید ، مزاحمت لحظه ای ایجاد می کند ، با آن برخورد شده و حل می شود.
با این حال ، برای برخی از افراد ، اضطراب به یک منبع اصلی نگرانی تبدیل می شود –و آن زمانی است که مساله ای مسیر زندگی را تغییر می دهد: از دست دادن شغل ، از بین رفتن روابط ، از دست دادن فرصت ها و بیماری جسمی. حتی اضطراب خفیف (اما مزمن) می تواند تأثیر شگرفی در شادی و توانایی عملکرد فرد داشته باشد.
خوشبختانه بسیاری از رویکردهای موثر، اضطراب را کاهش می دهند یا از بین می برند. این موارد شامل رفتار درمانی شناختی (CBT) ، دارودرمانی، درمان از راه مواجهه ، درمان متمرکز بر تجربه اصلاحی و سایر موارد است. اما هیچ یک از این روش ها نمی تواند با سادگی و سهولت مدیتیشن رقابت کند.
در سال 2010 با بررسی 39 مطالعه بر روی 1140 شرکت کننده ، نتیجه گیری شد که مدیتیشن تأثیر مثبتی در کاهش اضطراب دارد. جالب توجه است که نویسندگان همچنین دریافتند که مدیتیشن گاهی اوقات در کاهش اضطراب ناشی از درد مزمن و درمان های سرطان نیز مفید است.
همانطور که در مورد حافظه گفته شد ، برای تاثیر در کاهش اضطراب نیز به مدیتیشن طولانی مدت نیاز ندارید. فقط 20 دقیقه در روز می تواند مفید باشد.
بسیاری از افراد با دنبال کردن یک مدیتیشن ده دقیقه ای هدایت شده یک بار در صبح و بار دیگر در عصر، احتمالاً شاهد بهبود سطح اضطراب خود خواهند بود.
جمع بندی
تمرین دوره های کوتاه مدیتیشن به طور مداوم ،می تواند فواید بی شماری به همراه داشته باشد. این کار تلاش بسیار کمی می خواهد و هزینه ای جز اندکی از وقت شما ندارد. یادگیری آن آسان است و می توان آن را در خانه ، دفتر ، یا هنگام مسافرت انجام داد.
هر کسی که می خواهد کیفیت زندگی خود را بهبود بخشد می تواند به راحتی از این ابزار استفاده کند. تنها چیزی که لازم است تصمیم گیری است – از امروز شروع کنید.
با مراجعه به وب سایت ران سیگل (استاد دانشکده پزشکی هاروارد) و گوش دادن به یکی از مدیتیشن های راهنمای او می توانید این کار را به راحتی انجام دهید. باربارا فردریکسون ، استاد روانشناسی در دانشگاه کارولینای شمالی ، یکی از برجسته ترین محققان مدیتیشن است. او در وب سایت خود مدیتیشن های رایگان هدایت شده ای دارد که می توانید با آن ها مدیتیشن را شروع کنید و از مزایای استفاده ی روزمره از این کار لذت ببرید.
مقالات مشابه
"ساده زیستی یکی از مراحل صلح درونی است. یک ساده سازی مداوم ، رفاه داخلی و خارجی ایجاد می کند که...
ذهن آگاهی به یک کلید واژه محبوب در صنعت بهداشت و سلامتی تبدیل شده است. با این حال ، تعداد کمی ا...
Label
بزن بریم !