2398 بازدید
اگه تو فکره خودکشی هستی قبلش این ویدیو رو ببین دوست خوب من...
اگر در فکر خودکشی هستید بدانید که...
دکتر سیدحسن علم الهدایی: خودکشی، نوعی اختلال و آسیب چندبعدی رفتاری است که عوامل متعددی از جمله عوامل روانی- عاطفی مانند افسردگی، ناامیدی، بیکاری، اعتیاد، فقر، مشکلهای اقتصادی، احساس گناه و حتی در برخی از جوامع مانند جوامع غربی، مشکلهای سیاسی هم در بروز آن دخیل هستند. درواقع، رسیدن به بن بست فکری، روانی و انگیزشی انسان باعث ایجاد فکر خودکشی در او میشود و این مساله به قطع امید وی از آینده بر میگردد.
روان شناسان معتقدند خودکشی با ضعف اعتماد به نفس و احساس پوچی در انسان مرتبط است. در این میان، امیان و اعقتاد به پروردگار میتواند در پیشگیری از خودکشی بسیار موثر باشد. این ایمان و اعتقاد، روح کمال و موثر بودن را در انسان میدمد و باعث میشود به این نتیجه برسد که برترین مخلوق آفرینش است که میتواند به بالاترین مقامها برسد؛ تا جایی که در مقام جانشینی خدا در زمین باشد. در این صورت، فکر از بین بردن نفس هم کمتر به ذهن چنین انسانی خطور میکند.
توکل به خداوند یعنی اعتماد و تکیه کردن به قادر مطلقی که همه اختیارات و امکانات در ید قدرت اوست و مهربانترین مهربانها نسبت به انسان هاست. به تعبیر قرآن کریم، هر کجا که باشیم، او با ماست و هرگاه که اراده کنیم، میتوانیم او را بخوانیم و بدون هیچ تشریفات و تکلفی با خدای خود رابطه برقرار کنیم.
باز هم به تعبیر قرآن، با یاد خدا دلها آرام میگیرد. ناامیدی، یاس و احساس پوچی در آموزههای دینی ما به شدت مورد نکوهش قرار گرفته اند و امیدواری به رحمت خداوندی، در حالی بزرگترین عبادت است که ناامیدی از رحمت الهی در شمار شرک و کفر محسوب میشود.
به اعتقاد یک مومن راستین، زندگی و خلقت دارای معنا و مفهوم است. خوبی و بدی، زشتی و زیبایی، شکست و موفقیت در زندگی از نظر انسان باایمان دارای معنا و مفهوم است که ما انسانها باید این معانی را بفهمیم و بتوانیم آنها را تحلیل کنیم.
واقعیت این است که انسان، بیهوده آفریده نشده است. انسان، دارای ظرفیتها و قابلیتهای بالای علمی، فکری، تلاش و صبر است که با ارتقای این ظرفیتها میتواند به بالاترین قلههای کمال و خوش بینی برسد. با این حساب، با نگاه به رویکرد خداشناسانه، رسیدن به بن بست برای انسان باایمان بی معناست و خودکشی هم به عنوان شومترین اقدامها جایی در زندگی چنین انسانی ندارد.
در اسلام و سایر ادیان توحیدی، دعاکردن با هر زبان و حالی به عنوان یک اکسیر مشکل گشا، توصیه شده است. بسیاری از جامعه شناسان و روان شناسان اجتماعی هم بر وجود احساس خوش بینی و معنی داری در زندگی برای پیشگیری از رسیدن به بن ست، تاکید زیادی دارند.
برخی از روانکاوان با تاکید بر معنادرمانی و معنا داشتن تمام پدیدهها و حوادث تلخ و شیرین زندگی، این مطلب را دنبال میکنند. امیدواری هم مانند خوش بینی، نقش شگفت انگیز و تعیین نندهای در زندگی ایفا میکند. اگر انسان به قول رایک فروم در کتاب انقلاب امید، امید خود را در زندگی از دست بدهد، به دروازههای جهنم قدم گذاشته است.
در ادبیات خودمان هم مولانا میگوید: «کوی نومیدی مرو، امیدهاست/ سوی تاریکی مرو خورشیدهاست». به عبارت ساده تر، انگیزش، نگاه و تفکر مثبت در زندگی داشتن، میتواند انسان را به نتایج مثبتی برساند و او را از ناامیدی و عواقب ناشی از آن مانند خودکشی، دور کند. یک ضرب المثل انگلیسی هم در این زمینه میگوید کسی که فکر مثبتی دارد، به نتایج مثبتی هم میرسد.
شرکت در فعالیتهای اجتماعی و خیرخواهانه، فرایض دینی دسته جمعی، مسئولیت پذیری و احترام به دیگران و... باعث پیشگیری از ابتلا به افسردگی، انزوا و عواملی این چنین موثر برخودکشی میشود. در این میان، تقویت هوش عاطفی افراد هم برای شناخت جنبههای عاطفی و روانی توصیه شده است.
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
Label
بزن بریم !