امروزه انواع امتحان و آزمون بخشی از زندگی ما شده اند. نه تنها در مدرسه بلکه برای ورود به دانشگاه، برای استخدام و حتی برای یادگیری مهارت هایی مثل رانندگی باید در امتحان شرکت کنیم. بنابر این آشنایی با آزمون ها و نحوه شرکت در آن ها و مهم تر از همه تصور درست از آن ها مهارتی ضروری و مهم است.
چگونه به فرزند خود برای آمادگی در امتحان ها و آزمون ها کمک کنیم؟
نگاه شما به آزمون ها در روحیه فرزند شما بسیار تأثیر دارد. بعضی از والدین بیش از فرزند خود از امتحان می ترسند و با رفتارهای خود اضطرابشان را منتقل می کنند. یکی از ویژگی های خانواده های موفق، تشویق فرزندان به استقبال از کارهای دشوار و چالشی است.آن ها نه تنها امتحان را به عنوان دردسر و مانع نمی بینند بلکه به آن به عنوان فرصتی برای نشان دادن توانایی ها و قابلیت ها نگاه می کنند. با این طرز فکر شرکت در آزمون لذت بخش و همراه با آرامش خواهد بود. به این ترتیب مهم ترین راه آمادگی برای آزمون ها رویارویی معقول و با برنامه به جای برخوردی احساسی است.
چگونه به آزمون و امتحان نگاه کنیم؟
* هیچ آزمونی تصویر کاملی از توانایی ها و استعدادهای فرزند شما به دست نمی دهد. بنابراین موفق نشدن در یک امتحان نشان دهنده بی استعدادی در همه زمینه ها نیست. مثلاً درحال حاضر کنکور روشی برای انتخاب افراد برای ورود به دانشگاه است و قبول نشدن در آن به هیچ وجه نشان دهنده بی استعدادی در همه زمینه ها نیست.
* نشان دهید بچه ها را به خاطر خودشان دوست دارید و ضعف درسی یا نمره کم، باعث کم شدن علاقه و محبت شما به آن ها نمی شود.
* بهترین راه کاهش اضطراب آزمون، آمادگی است. دانش آموزانی که با برنامه ای حساب شده، خود را از قبل برای آزمون آماده می کنند، کمتر اضطراب دارند.
* یکی از جنبه های آمادگی برای آزمون ها آشنایی است. دانش آموزانی که با نوع سۆال ها، نحوه پاسخ دادن به آن ها، زمان آزمون و مشخصات دیگر آزمون آشنا هستند، آرامش بیشتری دارند و بهتر عمل می کنند.
* والدین می توانند با آگاهی از اطلاعات و اخبار آزمون ها که که در رسانه های مختلف ارائه می شود، در وی امنیت خاطر ایجاد کنند.
* باید به فرزندتان بیاموزید که فکرکردن به نتیجه، قبل از شرکت در آزمون کار بی فایده ای است. قبل از آزمون و هنگام شرکت در آزمون تنها وظیفه ما حداکثر تلاش است. نتیجه خودبه خود مشخص خواهد شد.
کارهایی که شما می توانید انجام دهید
* آگاهی از جنبه های مختلف امتحان یکی از ضرورت های آماده شدن در امتحان است. در ابتدای هرسال تحصیلی تاریخ امتحان های مهم را روی تقویمی علامت بزنید و به فرزندتان کمک کنید تا برای آمادگی در آن ها برنامه ریزی کند.
* آشنایی با روش های مطالعه و یادگیری به فراگیری عمیق مطالب درسی کمک می کند. با علاقه و لذت بردن از درس ها که موجب یادگیری عمیق درس ها می شود چیزی به نام اضطراب امتحان و خواندن شب امتحان به کمترین حد خود می رسد.
* وجود هماهنگی و انسجام د رخانه باعث می شود که محیط مناسبی برای درس خواندن و مطالعه فراهم شود.
* بیدار ماندن شب امتحان باعث کاهش سرعت عمل و حضور ذهن می شود. حضور ذهن و سرعت عمل برای موفقیت در هر نوع امتحان، به خصوص امتحان هایی مانند کنکور بسیار تعیین کننده هستند. بنابراین یادگیری چند مطلب تازه در شب امتحان به قیمت کاهش سرعت عمل و حضور ذهن، عاقلانه نیست.
* ثابت شده است که خواب مناسب شب امتحان و خوردن صبحانه مقوی در عملکرد بهتر ذهنی و موفقیت در امتحان اثر دارد.
* حساسیت بیش از حد درباره همراه داشتن وسایل، یادآوری ها و تذکرهای مکرر و دستپاچه شدن شما اضطراب فرزندتان را بیشتر می کند.
به فرزندتان کمک کنید تا با روش ها و مسائل مهم شرکت در آزمون ها آشنا شود:
* آشنایی با امتحان ها از نظر نوع سۆال ها و مدت زمان پاسخگوئی به آن ها.
* مدیریت زمان و تنظیم وقت برای رسیدن به همه سۆال ها.
* وارسی برگه های امتحان از نظر تعداد برگه ها و چاپ شدن پشت و روی برگه ها.
* توجه به توضیحات مسئولان برگزاری امتحان و توضیحات معلم در امتحان های کلاسی.
* مشغول نکردن بیش از حد ذهن برای پاسخ دادن به یک سۆال (وقتی جواب به خاطر نمی آید) و غافل شدن از سۆال های دیگر.
* چند بار خواندن هر سۆال برای فهمیدن دقیق منظور سۆال کننده
* تنظیم وقت درباره روز و زمان امتحان و رسیدن به موقع به جلسه امتحان و همچنین پیدا کردن مکان امتحان (در آزمون هایی مانند کنکور) باعث کاهش اضطراب می شود.
مقالات مشابه
تمرکز در جلسه امتحان
اهمیت مشاوره تحصیلی و مواردی که در انتخاب مشاور تحصیلی باید در نظر گیرید
خانوادههای کنکوری باید چه مسائلی را در قبال فرزندانشان رعایت کنند؟
شببیداری در فصل امتحانات
Label
بزن بریم !